Godziny otwarcia:
poniedziałek: 10-18
wtorek-sobota: 10-22
niedziela: 10-20

26.09 Warsztaty z Anią Rumińską – Chwastożercy!

kiszony chwast

Zapraszamy wszystkich zainteresowanych – szczególnie Szefów Kuchni, Kucharzy, Pomoce Kuchenne i indywidualnych Kulinarzy na spotkanie z Chwastożernymi Kiszonkowcami! Anna Rumińska, Matka @Chwastozercy zaprezentuje Wam wraz z Partnerami dzikie rośliny jadalne, które możecie jeść lub serwować.

Szykujemy dla Was:
1 – DEGUSTACJĘ W CIEMNO – smakowanie roślin z zasłoniętymi oczami,
2 – CHWASTY KISZONKOWCA – smakowanie kiszonek z chwastami jadalnymi oraz potraw chwastnych, tj. z dań przygotowanych z użyciem nieuprawnych roślin jadalnych,
3 – MIĘCHO Z CHWASTEM – degustacja szaszłyków autorstwa Pavla Portoyana.

ATRAKCJE:
1 – Każdy uczestnik otrzyma od nas próbki chwastożernych kiszonek według autorskich przepisów Bożeny Stawickiej i Anny Rumińskiej; częścią warsztatu będzie krótki wykład o kiszonkach.
2 – Spotkanie z Rolnikiem, tj. lokalnym dostawcą chwastów jadalnych, Jackiem Benderem Brodatym; częścią warsztatu będzie krótki wykład o tradycyjnej uprawie warzyw.

Koszt udziału: 99 zł, przedpłata po zgłoszeniu mailowym (szczegóły w mejlu)
ZAPISY: wino@krakoslowwines.pl
Zapisy i przedpłaty: do 22 września.

UWAGI:
Przedpłaty są bezzwrotne, również w przypadku rezygnacji.
Przedpłaty pokrywają koszty organizacyjne i przygotowania surowców i potraw do degustacji.
Liczba miejsc jest ograniczona – decyduje kolejność przedpłat.

Zapraszamy :)



Czy masz ukończone 18 lat?